הגל השני מאט את הגיוס לחברות IT וטכנולוגיה

אין רפיון בביקוש או ביטולים. בכיר אחד סיכם זאת בצורה הטובה ביותר: “המצב הפוך ממה שקרה בשנה שעברה. אנשים היו בריאים, אך חברות היו זהירות בנוגע לעלות. אז, היה הקפאה על העסקה. עכשיו הביקוש הוא גבוה, אבל אנשים ומשפחות מושפעים. “

עד לפני כשבועיים, הגיוס בחברות ה- IT והטכנולוגיה התרחש בקצב אגרסיבי כשחברות התוכנה שיוו זכיות בעסקי שיא בתקציב הכספי האחרון, כאשר ארגונים אימצו את המעבר לדיגיטל בקליפ מהיר, לאחר COVID-19. הגל השני של וירוס הקורונא שינה את הסיפור.

לטענת מנהלי חברות ומומחי כוח אדם, למרות שלא חלה ירידה בביקוש, ישנה הפסקה זמנית בתהליך הגיוס, שכן הן חברות והן מועמדים מושפעים מהגל השני. זה מגיע בתקופה בה חברות זקוקות מאוד לאנשים לבצע פרויקטים.

דרישה ענקית לכישרונות

בעקבות COVID-19, ארגונים ברחבי העולם נאלצו לעבור לדיגיטל, בין אם זה הגירה לענן או העברת העסק באופן מקוון. הדבר בא לידי ביטוי בזכיות הענק של תעשיית ה- IT והטכנולוגיה ההודית, רובן בתחום הדיגיטלי, בשנה שעברה. המשמעות היא גם שהביקוש לכישרון עם כישורים דיגיטליים כמו מפתחי ערימה מלאה, ענן, חוקרי אבטחת סייבר ומפתחי ג’אווה הוא עצום.

סוניל ג ‘, מנהלת אנשי צוות IT, TeamLease Digital, חברת כוח אדם, אמרה כי הם עלו על 300-400 אנשים בחודש מאז נובמבר, והיא עלתה ל-700-800 באפריל. בנוסף, חברות היו מוכנות גם לשלם פרמיה כדי לשמור ולהעסיק כישרונות חדשים במהירות, בהתחשב בכך שהביקוש היה גבוה. ואז הגל השני היכה.

השפעת גל שני

מה שבטוח, אין ירידה בביקוש לתפקידי טכנולוגיה. דוגמא לכך היא פתיחת המשרות בחברות טכנולוגיה בהודו.

לאקסנטור עדיין יש מעל 24,000 פתחים ו- IBM 5,725 תפקידים ברחבי הודו. מ- TCS ל- HCL Tech, קיימות תוכניות שכירות חזקות, הן לרעננים והן לרוחבים ב- FY22.

אך ההשפעה היא בבירור בתהליך הגיוס, שהאט כעת. מומחי כוח אדם ומנהלים הוסיפו כי הגל השני משפיע על המשולב מכיוון שהיה צריך לדחות את הראיונות.

סופאול צ’נדה, סגן נשיא, Experis, חברת כוח אדם תחת קבוצת Manpower, אמר: “המצב הפוך ממה שקרה בשנה שעברה. אנשים היו בריאים, אך חברות היו זהירות בנוגע לעלות. אז היה הקפאה על העסקה. כעת, הביקוש גבוה אך אנשים ומשפחות מושפעים. “

“ראיונות מושפעים ויש רפיון במערכת מכיוון שגם המועמדים וגם הלקוחות מושפעים. כך שמספר הראיונות שאנו עושים ירד. אנו שוקלים את הרפיון כאשר אנו עורכים ראיונות, “אמר.

כמאל קרנת ‘, מייסד שותף, Xpheno, חברת כוח אדם מתמחה, ציין כי אמנם אין ירידה בביקוש, או ביטולים, אך יש האטה כללית בגלל המגיפה. “עד כה לא ראינו ביטול אך הם נדחים”, הוסיף.

בכיר כוח אדם בבנגלור, שלא רצה למנות אותו, אמר כי הביטולים גדלו באופן אקספוננציאלי בשבועיים האחרונים.

“קודם לכן, אם היינו קובעים 100 ראיונות, אחוז ההצלחה היה 85 אחוז. הביטול מצד הלקוח (חברות IT וטכנולוגיה שמעסיקות עובדי קבלן) עמד על 2-3 אחוזים והשאר נבע מכך שהמועמדים לא הופיעו. כעת ביטול הלקוחות בשיאו של 62 אחוזים והמועמדים 15-17 אחוזים “, הוסיף.

זה יכול להיות בין השאר מכיוון שעובדים שצפויים להופיע אינם מסוגלים עקב עומס העבודה הרב ככל שרבים בצוות חולים או שמשפחותיהם נפגעות. “הראיונות הללו נקבעים במועד מאוחר יותר”, הוסיפה ההנהלה.

לדברי Sunil מ- TeamLease, ניתן היה לראות השפעה דומה גם על הסיפון. יש השפעה של 15 אחוזים, הוסיף. לדוגמה, אם חברה עלתה על 800 איש בחודש, ההשפעה הייתה 15 אחוזים בשבועיים האחרונים.

מנהל כוח אדם אחר בבנגלור הסביר כי אפילו חברות כוח אדם מרגישות את החום מכיוון שיועצים רבים העובדים עם 500 החברות המובילות במדינה אינם מסוגלים לעבוד.

לא בעיה עכשיו, אבל …

לטענת המנהלים ש- Moneycontrol דיברה איתם, השפעת העיכוב אינה משמעותית כרגע. סנג’אי ג’אלונה, מנכ”ל L&T Infotech, אמר לאחרונה באינטראקציה כי הם לא ראו עיכוב בהעלאה למטוס או נשירה בגלל COVID-19.

פרייה הרדיקאר, סמנכ”לית הכספים, KPIT Technologies, אמרה: “בשלב זה אנו לא צופים אתגרים, אך אם תחול עלייה במספר המקרים של COVID-19, אנו עשויים לראות כמה אתגרים בהעסקה לרוחב. יש לנו מספיק רוחב פס עם הצוות שלנו ויש משאבים למצוא את הכישרון המתאים לנו. “

אם המצב נמשך, בעיות ההיצע עלולות לצוץ. VV Apparao, CHRO, HCL Tech, אמר באינטראקציה לאחרונה: “כרגע, אין בעיות. בהמשך, לדעתי, יהיו בעיות אספקה. “

“המגיפה הייתה כלולה היטב בכיסים במהלך הגל הראשון. אבל עכשיו, זה הגיע לשיאו במהרשטרה וב- NCR. כעת אנו רואים מקרים גוברים בצ’נאי, בנגלור והיידראבאד. שוב באיזו מידה הם יקבלו שליטה או שהם יהפכו להיות כמו NCR ומומבאי, אלה יכולים להשפיע מעט, “הוסיף.